Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Przedszkole Publiczne nr 65
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

                                                                      PONIEDZIAŁEK 01.03.21

I ŚNIAD:   Herbata z cytryną i miodem naturalnym,pieczywo wiejskie z masłem,wędlina krakowska sucha 98%,papryka czerwona,kiełki rzodkiewki,mix sałat..

II ŚNIAD:    Jabłko 1/2

OBIAD: Zapiekanka makaronowa z mięsem,cebulą,szpinakiem i twarogiem,ogórek kiszony ,kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Zupa fasolówka na wędzonce z kiełbaską śląską i natką pietruszki.  

 

                                                                          WTOREK 02.03.21

I ŚNIAD:Płatki jęczmienne na mleku,bułka kajzerka z masłem,polędwica z kurcząt,papryka żółta.

II ŚNIAD:  Banan 1/2

OBIAD: Kotlet pożarski z filetów z kurcząt z ziarnem słonecznika,ziemniaki z koperkiem,seler z ananasem w śmietanie,kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Zupa "Shreka'' na skrzydłach z indyka ze śmietaną i natką pietruszki.

 

                                                                          ŚRODA 03.03.20

I ŚNIAD:Zupa budyniowa na mleku,bułka razowa z ziarnamiz masłem,ser twarogowy almette z ziołami,kiełki rzodkiewki.

II ŚNIAD:   Galaretka z owocami.     

OBIAD: Gulasz z szynki wieprzowej w sosie sliwkowym,kasza jęczmienna,buraczki z cebulą i jabłkiem,kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK;Zupa z brukselki i kapusty białej na skrzydłach z indyka i natką pietruszki.

 

                                                                        CZWARTEK 04.03.21

I ŚNIAD:Kawa zbożowa na mleku,pieczywo mieszane foremkowe z masłem,szynka delikatesowa z kurcząt,sałata masłowa.

II ŚNIAD: Kiwi -1/2

OBIAD;  Podudzie z kurcząt zapiekane z żurawiną,ziemniaki ze szpinakiem,marchewka z groszkiem z masłem.kompot z czarnej porzeczki.

PODWIECZOREK:  Rosół  na skrzydłach  z indyka z makaronem nitki  i zieleniną.

 

                                                                          PIĄTEK 05.03.21

I ŚNIAD: Herbata z cytryną i miodem naturalnym,chleb szczeciński z masłem,schab parzony w ziołach[własny wyrób]ogórek świeży.

II ŚNIAD:Jogurt z truskawkami[własny wyrób],ciasteczko owsiane.

OBIAD:Kotlet z morszczuka,ziemniaki ze szpinakiem,surówka z kapusty białej,jabłka,marchewki i cebulki,  kompot wieloowocowy z miętą.

PODWIECZOREK:Zupa pomidorowa z ryżem skrzydle z indyka z natką pietruszki.

 

Informujemy rodziców że większość potraw przygotowujemy w nowo zakupionym piecu konwekcyjno-parowym:)

 Dzieci już mogły ocenić smak np.ryby,kotletów,  kasz,ryżu i warzyw przygotowanych na parze,Jedzą smacznie i zdrowo .Brawo !!!

 

 

 

Woda mineralna na życzenie dziecka w każdej sali.

 

Kompoty i herbata dosładzane miodem rzepakowym lub wieloowocowym.

Jeśli stawka pozwoli dodatkowy owoc do podwieczorku.

 SMACZNEGO !!!

 


Ostatnia aktualizacja: 2021-02-26