Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Przedszkole Publiczne nr 65
Strona głowna  /  Jadłospis
Jadłospis

                                                                      PONIEDZIAŁEK 14.06.21

I ŚNIAD:   Herbata z cytryną i miodem naturalnym,pieczywo mieszane z masłem,szynka konserwowa,pomidor,roszponka.

II ŚNIAD:  Jabłko 1/2

OBIAD: Spaghetti z mięsem,kukurydzą,cebulą i serem żółtym w sosie bolońskim,kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Żurek na białej kiełbasie ze śmietana i i natką pietruszki .  

 

                                                                          WTOREK 15.06.21

I ŚNIAD:Kawa zbożowa  na mleku,kajzerka z masłem,pasta jajeczna z awokado ze szczypiorkiem.

II ŚNIAD:  Truskawki

OBIAD: Gulasz z filetów z kurcząt z marchewką i groszkiem,ryż brązowy,surówka wielowarzywna,kapusta,ogórek świeży,rzodkiewka,seler naciowy.kompot wieloowocowy.

PODWIECZOREK: Zupa brokułowa na skrzydłach z indyka  ze śmietaną i natką pietruszki.

 

                                                                          ŚRODA 16.06.20

I ŚNIAD:Płatki kukurydziane  na mleku,pieczywo tostowe z masłem,truskawka z cukrem.

II ŚNIAD:   Banan 1/2

OBIAD:Pulpety a"la gołąbki   w sosie z pomidorów pelatti,kasza bulgur,ogórek małosolny[własny wyrób] ,kompot z rabarbaru.

PODWIECZOREK; Kapuśniak ze słodkiej kapusty na skrzydle z indyka z  natką pietruszki.

 

                                                                        CZWARTEK 17.06.21

I ŚNIAD:Kasza manna na mleku,bułka pełnoziarnista z masłem,ser żółty królewski,sałata masłowa.

II ŚNIAD: Truskawki z roztopioną czekoladą.

OBIAD;  Pieczeń ze schabu w sosie własnym,kluski specle,mizeria.kompot wieloowocowy.                                                 

PODWIECZOREK:  Krupniczek na młodej włoszczyżnie z młodymi ziemniakami na skrzydle z indyka z natką pietruszki.

 

                                                                          PIĄTEK 18.06.21

I ŚNIAD: Herbata z cytryną i miodem naturalnym,chleb baltonowski z masłem,filet z indyka pieczony w piecu[własny wyrób]mix sałat.                           

II ŚNIAD:Maślanka z owocami[własny wyrób]

OBIAD:Filet z miruny zapiekany z masłem,ziemniaki z koperkiem,surówka z kapusty młodej z jabłkiem i marchewką  w jogurcie, kompot wieloowocowy z miętą.

PODWIECZOREK:pieczarkowa z makaronem alfabet na skrzydłach z indyka ze śmietaną i natką pietruszki.

 

 

 

 

 

Woda mineralna na życzenie dziecka w każdej sali.

 

Kompoty i herbata dosładzane miodem rzepakowym lub wieloowocowym.

Jeśli stawka pozwoli dodatkowy owoc do podwieczorku.

 SMACZNEGO !!!

 


Ostatnia aktualizacja: 2021-06-11